Monday, December 20, 2010

ciNtA seOrAng pEmUdA.!

 ++"shaye sukew cgt cer niy.!".da lame da aQ simpan lam aQ pye pndrive. .cer niy aQ cOpy nga mmber aQ mse aQ fOm3. .kre da dkat 3 taun gOp la.!tp aQ da post da cer niy lam aQ pye fb.(o.O).xpew la, ,t'ingin gOp nk + kOleksi cer lam blOg lOp.!hehe. .hOpe kOrg sukew.! ++          Saya suka sangat tengok jari-jemari teman wanita saya, cantik betul.  Sungguh! Sampai saya takut nak pegang.  Bukan takut jari-jemarinya patah, tapi takut nanti jari-jemari kami tidak boleh saling bantu-membantu di suatu hari yang amat dahsyat di hadapan Yang Maha Esa!

       Saya suka tengok rambutnya.  Cantik betul… sungguh! Sebab itu saya belikan dia tudung.  Bukan sebab cemburu orang lain tengok, bukan! Tapi sebab saya mahu rambutnya sentiasa ditutup macam dalam iklan tu, sampai bila-bila… takut nanti dibakar dek api neraka, di suatu hari yang amat dahsyat di hadapan Yang Maha Esa!
  
       Saya suka tengok body teman wanita saya… solid betul!  Sungguh! Sebab itu saya belikan dia telekung supaya masa ‘dating’ dengan Kekasih dia Yang Utama, dia jaaaaauuuh lebih cantik dan berseri menghadap-Nya.  Saya pun tumpang dapat  pahala….. syoknya!

      Saya sedih sangat bila tengok teman wanita saya tidak tidur, tidak makan sebab rindukan saya.  Saya pun macam tu juga.  Si dia tanya, “Apa ubatnya?” Saya pun bagi dia Al-Quran sebagai penenang jiwa… semoga dia cintakan-Nya lebih daripada saya.

       Saya sedih tengok dia selalu pesan macam-macam, “Makan, minum, jaga diri, pandu kereta elok-elok… nanti awak sakit saya juga susah hati.. macam-macam lagi la.” Tapi bila tengok wayang sama-sama, terlepas Zuhur, Asar dan Maghrib begitu saja, dia tidak kata satu apa pun.  Aduuuhh… berdosanya saya!

       Saya memang sayang sangat pada dia.  Saya mahu jumpa dia, bersama dia, cinta secinta-cintanya.  Cinta yang abadi di dunia dan berkasih sayang di akhirat, ber’dating’ di syurga kerana di situlah tempat yang kekal selama-lamanya.

       Doakan kami saling ingat-mengingati, insaf-menginsafi.  Ya Allah, ampunkanlah kami… Semoga kami dapat kekal bersama selama-lamanya, di syurga nanti.  Amin…

No comments:

Post a Comment